Onze kroon

De derde generatie, Jan en Gerard van de Bijl volgden hun vader Martin op in het bedrijf en namen rond 2012 de complete onderneming over.

Onze Wortels

‘Opa’ Jan Dirk van de Bijl startte in het Achterdorp van Kesteren met een kleinschalige boomkwekerij, dat combineerde hij met het boerenbedrijf: hij hield mestvarkens.

Onze stam

Uiteindelijk verplaatste het bedrijf zich naar Lienden waar zijn zonen, de broers Martin en Marius van de Bijl het roer overnamen. Zij verkenden de exportmogelijkheden. Ten tijde van de val van de Berlijnse muur, werd vooral Duitsland ‘booming business’.

kids

Volgende generatie boomkwekers

Een stabiele, goed gewortelde basis dát is JD van de Bijl. Waar grootouders de basis legden van een gezond wortelgestel, bouwden de volgende generaties verder aan een gezonde ‘bedrijfsboom’. Op tijd snoeien, bevloeien en genoeg aandacht en liefde voor het bedrijf en het sortiment is het devies. Een stevige basis en beloftevolle start voor een volgende generatie….

Mens achter boomkweker

Gerard van de Bijl

Ik reis graag en ben geïntrigeerd door natuur. Voor ons bedrijf reis ik naar locaties wereldwijd om bomen te bekijken. De zuidelijke cultuur in landen als Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk heb ik leren begrijpen en daardoor ben ik in staat om in deze gebieden de klant op de beste passende wijze te bedienen. Inleven in je klant, óók is dat onze aard.

Mijn passie voor bomen bleek groter dan mijn passie voor school… Op mijn 16e ben ik gestopt met school. Verrassend genoeg werd ik opgeleid tot automonteur, ik ben vervolgens in Frankrijk en Duitsland gaan werken. Mijn hart lag toch in de boomkwekerij. De talen die ik heb geleerd komen in de handel enorm van pas.

Jan van de Bijl

Jan van de Bijl is boomkweker in hart en nieren, als oudste broer van de twee compagnons, was hij al snel besmet met het groene virus. ‘Als kind was ik altijd tussen de bomen te vinden.’

Ik reis veel, met name naar West-Europa. Duitsland, Engeland, Scandinavië, bij uitstek de landen waar ik me prettig voel. Met name de Duitse mentaliteit: Gründlich en Punktlich, staat mij persoonlijk erg aan. Afspraak is afspraak. Wat dat betreft vullen Gerard en ik elkaar goed aan. Gerard neemt met name Zuid-Europa voor zijn rekening.

Ons sortiment past iedereen, kwaliteit en diversiteit dat is typisch JD. Door onze verschillen is er een JD-broer voor elke nationaliteit.